top of page
Sök

Från glödlampor till smarta hem

– 67-åringen laddar om


Hjulsbro Elservice är en uthållig överlevare i en konkurrensutsatt elbransch. 2027 firar det fyrfaldiga Gasellföretaget sjuttio.– Vi har genom alla tider varit väldigt måna om våra kunder, säger Christoffer Levin, vd.


När pandemin svepte in över världen stod Hjulsbro Elservice inför en utmaning som skulle sätta företagets framtid på prov. Fast besluten om att inte låta någon medarbetare gå tog vd:n Christoffer Levin ett modigt steg. Han säkrade projekt efter projekt, vilket ledde till en näst intill ohanterlig arbetsbelastning under våren 2021.


– Vi hade som mest tolv inlånade yrkesarbetare och jobbade övertid och även helger. Vi såg på våra kollegor att det var nära bristningsgränsen, men höll ut och avslutade projekten med huvudet högt, säger han.

Denna period blev en värdefull lärdom för Hjulsbro Elservice.


– Efter det har vi lärt oss att sitta lugnare i båten och ha lite is i magen. Summeringen för 2023 är att det var lagom hela året.

Företaget, som grundades redan 1957, har blivit Gaseller fyra år i rad. Enligt Christoffer Levin ligger en av tillväxtnycklarna i det egendesignade ärendehanteringsverktyget.– Det ger oss bra kontroll på varje jobb.

Det gör att vi kan följa varje moment i ett projekt och se till att allt stämmer, från material till timmar. Hur har ert långa arv påverkat företags- kulturen och kundrelationerna?


– Vi är väldigt måna om våra kunder och vi bygger företaget på långvariga relationer. Vissa av våra kunder har vi servat i över 30 år


– det borde ju vara ett tecken på att vi gör något rätt. Vi försöker alltid att vara pålästa och väl insatta i varje projekt, vilket medför att vi har snabba beslutsvägar och korta ledtider. Christoffer Levin framhåller vikten av att man som företag ska vara unga och hungriga – samt hela tiden sträva framåt.


– Vi har sällan personal som lämnar för andra bolag. De senaste åren har vi till och med haft tre som återvänt efter att ha provat på annat, vilket verkligen är ett gott tecken. I elbranschen går utvecklingen mer och mer mot hållbar och grön teknik.


Christoffer Levin välkomnar utvecklingen:

– Vi ser hur mycket mer fastighetsoptimering som utförs för att spara på energi. Jag tror faktiskt att elbranschen är den bransch som kommer att växa mest i byggbranschen framöver

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page